Why Do Dogs Fight?

Hvorfor kjemper hunder?

En hundekamp er en av de mest skremmende tingene en hundesjef kan vitne til. Mange eiere har problemer med å bestemme når en hundekamp begynner, og hvordan man forteller forskjellen mellom å spille og slåss. Det kan også være vanskelig å vite når du skal gå inn og stoppe samspillet mellom hunder. Å vite hvordan du kan hindre hundekampene i utgangspunktet er en av de viktigste tingene for hundeiere å forstå.

Forstå Dog Play Versus Fighting

Hundespillet etterligner kampene og kan noen ganger se roligere ut enn det egentlig er. Enhver leke økt kan eskalere til en kamp, men det er mindre sannsynlig når det er to godt sosialiserte hunder som spiller. Å legge til en tredje hund (eller flere) i blandingen øker sannsynligheten for å kjempe fordi flere hunder kan gjenges opp på en hund. Hvis en eller flere hunder ikke er godt sosialiserte eller har en historie med aggresjon mot hunder, er en kamp enda mer sannsynlig å utvikle seg.

Det kan være vanskelig for det uopplærte øye å avgjøre når spillet blir til å slåss. En god forståelse av hundens kroppsspråk er viktig når du overvåker hundespill. Mest hundespill begynner med "spillbuen." Under en lekebue, "bukker" en hund med fremre bein og bryst nær bakken mens bakbenene er rette og rumpen er i luften. Dette er en invitasjon til å spille. Vokalisering kan være en vanlig del av hundespill og bør ikke forveksles med aggresjon.

Faktisk har de verste hundekampene ikke en tendens til å være like høyt som noen tunge leksjoner. Å leke hunder er løs og flyter. De bytter plasser som bunn og topphund. De svarer vanligvis på severdigheter og lyder rundt dem (eller legge merke til, men med vilje ignorere dem). De biter hverandre rundt halsen og hodet, men bryter ikke huden.

Når hunder begynner å kjempe, strammer de seg opp og blir mer fokuserte (selv besatt av hverandre). Stillingen blir stiv og en eller begge hundene vil stå som om de forsøker å bli større. Noen ganger vil en hund opptre mer som aggressoren og den andre vil bli fastgjort mye av tiden. Som kampen eskalerer, kan hundene begynne å bite hardt nok til å skape blødende sår.

Hvorfor hunder slåss

Det er så mange grunner til at en kamp kan bryte ut blant hundene. Spillet for langt er bare ett scenario. Når en hund plutselig angriper en annen, kan det være en rekke årsaker. Angrepet er noen ganger over mat, leker eller territorium. Noen ganger er det et tilfelle av omdirigert aggresjon (en hund opplever en trussel og angriper den andre hunden fordi han ikke kan komme til trusselen). Disse situasjonene forekommer ofte i husdyr med flere hunder. To hunder kan være de beste vennene til noe setter en hund av og instinktet tar over. Alternativt kan to hunder som bor i samme hjem ikke komme godt sammen generelt. Denne situasjonen er som en tikkende bombe. Det kan ta bare det minste problemet å sette en av hundene av. Også to hunder kan kjempe over oppmerksomhet fra eieren eller i et forsøk på å beskytte en eier.

Vær oppmerksom på at kampene er vanligere når mer enn to hunder er til stede. Også to hunder av samme kjønn er mer sannsynlig å kjempe med hverandre (dette gjelder hovedsakelig for hunder som ikke er spayed / neutered). Endelig er en hvilken som helst hund som er dårlig sosialisert, mer sannsynlig å starte en kamp.