Things people with great skin do every day

Ting folk med stor hud gjør hver dag

Er det hemmeligheter å ha en fabelaktig glødende hudfarge, eller har folk med perfekt hud bare lykken til genetikk på deres side? Mens genene du arver fra foreldrene dine, naturlig utgjør et kapittel av hudens historie, forteller de ikke helt hele fortellingen.

Så hva gjør folk med god hud hver dag? Hvilke livsstilsvaner kan du vedta nå for å oppnå lysende hud på drømmene dine? Heldigvis kan det ikke være så utfordrende som du tror. Faktisk er det sannsynlig at du ofte gjør noen av disse tingene allerede.

Vask av sminke

Selvfølgelig er det så fristende å slå arkene så snart du kommer hjem fra en lang kveld ute på byen, men å ta det ekstra få minutter å rydde opp sminke er viktig for vakker hud. Sminke igjen over natten på huden din, spesielt tunge oljebaserte fundament og primere, forårsaker tilstoppede porer som lett kan føre til akne.

Hvis risikoen for stygge akne ikke er nok til å overbevise deg, ville risikoen for premature rynker gjøre trikset? Som New York City dermatolog dr. Eric Schweiger fortalte Huffington Post, "Frie radikaler fra miljøet (ofte i form av forurensning) forblir på huden når du ikke renser ansiktet ditt riktig om natten. Frie radikaler forårsaker kollagenbrudd over tid, noe som resulterer i utvikling av fine linjer og for tidlig alder hud. "

Schweiger anbefalte å være flittig om å fjerne øye sminke også. Øye sminke, når de går over natten, kan føre til tette hårsekkene som havner bakteriene som forårsaker styes eller andre øyeinfeksjoner.

Bruk de riktige produktene

Å bruke hudpleieprodukter for god hud handler ikke om å tilbringe en formue eller hakke på et ton produkt samtidig. Nøkkelen ligger i å vite hva huden din trenger og kjøpe de riktige produktene for å få jobben gjort. Hvis du ikke er sikker på hvordan du skal bestemme hudtype, vil et besøk hos en hudlege eller estetiker være et smart trekk. Toronto dermatolog Dr. Julia Carroll fortalte Elle Canada at en universell regel for hudpleie er å "følge de følgende hudpleie-budene: rense, fukte, beskytte og behandle." Carroll anbefales å investere de virkelige pengene i behandlingsdelen av din planlegge, som en god aktuell vitamin C (en med minst 10 prosent askorbinsyre) for dag og en glykolsyre eller retinol for natt. Ifølge Carroll, "å se en forbedring i akne, misfarging, fine linjer og rynker kan ta opptil åtte uker," så en liten tålmodighet vil også være en integrert del av rutinen.

Ta de riktige kosttilskuddene

Kunne skjønnhet faktisk bli funnet i en pille? Mens det absolutt ikke er noen magiske potions der ute for å umiddelbart slette alle dine hudproblemer, er det en håndfull kosttilskudd som er bevist å øke helsen til kroppens største organ.

Chock full av gamma-linolensyre (GLA), en essensiell omega-6 fettsyre, kvelden primroseolje gir en rekke fordeler til kroppen, inkludert vakker hud. Sier dr. Andrew Weil, utøver av integrativ medisin, "kvelden primrose olje nærer huden, håret, neglene, selv leddene. GLA det inneholder bidrar til å styrke hudbarrieren og reduserer fuktighetstapet ... Jeg anbefaler det for leddgikt, autoimmune lidelser, premenstruelt syndrom og for sunn vekst av hud, hår og negler. "Weil foreslår en dose på 1000 milligram per dag og anbefaler venter åtte uker for å se resultater.

Hvis du allerede tar et omega-3 supplement, er du på rett spor for nydelig hud. Ikke bare et godt supplement for å bekjempe kardiovaskulær sykdom og Alzheimers omega-3 er også vist å hjelpe huden til å avværge UV-påført solskader. Facialist Ildi Pekar fortalte The Huffington Post, "Fiskolje er bra for ditt hjerte og helse, men spesielt huden din," og legger til at omega-3 også bekjemper akne og rynker.

Kollagen er det mest overflødige proteinet i kroppen og er en av de vitale byggeblokkene i huden. Kroppene våre produserer mindre og mindre kollagen når vi alder, noe som resulterer i hudens tap av fasthet. Mens kollagen finnes i en rekke matvarer vi spiser, blir det ikke lett assimilert av kroppene våre. Kollagentilskudd av høy kvalitet har imidlertid blitt brutt ned i bio-tilgjengelige peptider, hvilke studier som nå viser, kan forbedre tegn på hudalder som rynker, fuktighetstap og redusert elastisitet. Kollagenpeptider tas i en pulverform som enkelt blander seg i smoothies eller supper.

Hydrater med sitronvann

Sikkert vet alle at det å drikke rikelig med vann er en klar vei til perfekt hud, ikke sant? Det kan overraske deg å lære at denne allment holdte troen faktisk ikke har noen vitenskap for å sikkerhetskopiere den. Faktisk viser de begrensede undersøkelsene at mens tilstrekkelig hydrering er viktig for mange vitale kroppsfunksjoner, når det gjelder aldrende hud, kan hydrering plumpe huden midlertidig, men kan ikke erstatte de anti-aldringsfordeler som mottas fra solbeskyttelse eller aktuelle blødere .

Men ikke legg ned den vannet kantinen ennå! Legg litt sitron på det vannet for det dobbelte slag av hydrering, samt et kraftig økning til de daglige vitamin C-nivåene. Vitamin C, når det tas inn, hjelper huden din til å bekjempe solskader, er viktig for riktig sårheling, og er en nødvendig komponent i kroppens produksjon av kollagen av hudbygging. Vitamin Cs underverk er katapultet når de er sammenkoblet i kroppen med vitamin E og sink, så vurder å legge til en håndfull mandler i din daglige rutine også.