The truth about HIIT workouts

Sannheten om HIIT treningsøkter

Hvis du noen gang har følt seg fast i en rute når det kommer til treningsøktene dine på treningsstudioet eller du har truffet et platå i treningsprogresjonen din, kan det være på tide å bytte ting rundt og riste opp din vanlige, jevnlige cardio queen-trening.

Hvis du noen gang har hørt noen som snakker om HIIT treningsøkter og lurte på hva det betydde, står HIIT for High Intensity Interval Training. Ifølge Menneskes helse er "High Intensity Interval Training" (HIIT) en form for trening hvor du skifter mellom svært intense anaerobperioder og langsommere gjenopprettingsperioder for en kortere og mer effektiv trening. "

Personlig elsker jeg å inkludere to intervalltreningsøvelser til treningsprogrammet hver uke, men som med alle former for trening, er det viktig å sikre at du tillater rikelig med hviletid. Som trener Josh Bryant sier, "Overtraining fører til overløp. Hvis du er overtraining, kan intervaller beskatte CNS (sentralnervesystemet) og forårsake muskelskade, mekanisk spenning og metabolsk stress. Som å løfte tungt jern må intervalltrening tildeles tilstrekkelig gjenopprettingstid. "

Hva er så bra med denne treningsformen? Jeg er så glad du spurte.

Du kan gjøre det hvor som helst

Jeg elsker å ha tilgang til et treningsstudio; Utvalget av utstyr, vekter og lykter, og energien til alle samlet seg på ett sted, som ønsker å forbedre seg selv og deres helse. Med det sagt forstår jeg at vi alle ikke har råd til et treningsmedlemskap, og mange mennesker finner ikke den samme trøst i den typen plass jeg gjør. Eller kanskje du er noen som reiser regelmessig for jobb, og ditt hotell har et lite eller ingen treningssenter i det hele tatt, så du er ikke klar over hvordan du skal klemme i treningen. Det er der HIIT-trening kommer perfekt.

ISSA-sertifisert personlig trener, Christel Oerum sier, "Du kan gjøre HIIT-trening hvor som helst! Du kan kjøre sprintøvler utenfor, gjør kretsopplæring på treningsstudioet, intervaller på en stasjonær sykkel, eller til og med designe en HIIT-trening du kan gjøre i stua. Så lenge du får pulsen opp raskt, vil du se fordelene ved HIIT. "

Det tar mindre tid enn tradisjonell stabil kardio

Da jeg først begynte å trene, var jeg det du ville kalle "cardio queen". Jeg ville plante meg selv på den elliptiske eller stasjonære sykkelen i en time med et magasin eller min iPod og ikke flytte til jeg var ferdig. Ser tilbake nå, det er ingen overraskelse at i disse dager så jeg egentlig ikke kroppsendringene som jeg håpet å oppnå.

Når det gjelder HIIT-trening, er treningsøktene korte, søte og til poenget. Med intensitetsøkningen trenger vi ikke - eller vil - treningen til å vare lenge. Ifølge Women's Health & Fitness, "En ideell varighet er 15 til 20 minutter. Hvis du trener for lenge, vil treningsintensiteten øke, og dermed reduseres effektiviteten til kardioen. "

Øker stoffskiftet i timer

En av fordelene med intervalltrening er økningen i stoffskiftet vårt. Kombinasjonen av høyt intensitetsarbeid, etterfulgt av korte pauser for hvile, hjelper kroppene våre til å brenne inn i brennende fettbutikker godt forbi varigheten av treningen. Som trener Bryan Falchuk sa: "Jeg er fan av å blande HIIT og gjenoppretting intensitet i løpet av en uke, men den beste delen av HIIT er at du holder brenningen på gang etter trening er ferdig. Snakk om effektive treningsøkter! "

Ingen utstyr kreves

"Jeg elsker at HIIT treningsøkter kan settes sammen ved hjelp av kroppsvektsøvelser eller utstyr. Enten jeg underviser på treningsstudioet, på en park eller bare prøver å få en intens trening under reisen, gir HIIT treningsøkter meg muligheten til å gi alle nivåer av deltakerne en flott trening, sier trener Cassandra Burke.

Dette bringer meg til mitt neste punkt om HIIT-opplæring. Det krever ikke noe utstyr, slik at du kan ta trening din hvor som helst du vil: gym, parken eller stuen din. HIIT trening kan også gjøres med ekstra vekter, så lenge du er sikker på å opprettholde riktig form. En av mine favorittøvelser å gjøre når jeg er HIIT-trening er burpee. Snakk om en total kroppsbrenner!