List Trawling: Regan-Bush I-Era Oddities

Liste Trawling: Regan-Bush I-Era Oddities

i motsetning til hva mange tror, med fokus på all oppmerksomhet på de skinnende, dyre og store dollar-blåspillene som krysser ulike auksjonsblokker kan være slitsomt. For å få øynene våre til en pause fra alle de perfekte krom- og krigstidsboyliner, her er seks klassikere som enten er en myve grov rundt kantene, eller er bilevarer vi ofte ikke ser.

1991 Alfa Romeo SZ

Mens vi nyter mange av en klassisk bil som opprinnelig ble solgt i USA, blir vi mest spennende når vi kjører over biler som aldri ble tilbudt her for salg når de var nye. Dette ringer spesielt sant når man diskuterer forbudt frukt fra Europa, mye som Ta med en tilhenger Er 1991 Alfa Romeo SZ.

Polariseringen når den nye og fremdeles polariserer 26 år senere, er SZ en merkelig fotnote i merkets historie. Sett som et konsept som snukket seg fram på produksjonslinjen, var SZ frukten av et partnerskap mellom Alfa og Zagato, som skrev de vildformede kroppslinjene.

Under den kontroversielle stylingen var Alfa 3,0-liters V-6-motor, satt ned rundt 200 hk og 181 lb-ft med dreiemoment administrert av en fem-trinns manuell girkasse. SZ var tilsynelatende en av de skarpeste bilene i dag, spesielt med en suspensjon avledet fra Alfa Romeo 75 Group A / IMSA racerbil.

1970 Toyota Crown

Det er lett å glemme at Toyota solgte biler her før 1980-tallet, spesielt med tanke på at mange ikke har overlevd gjennom årene. Den fullstendige kronen var dagens Avalon, og dette 1970-eksemplet som ligger i Washington-staten, ser ut til å være i relativt god stand, med bare mindre rust som rører på stammen og rundt fenderen. Selgeren hevder at det bare trenger mindre mekanisk arbeid som hovedsakelig blir slått inn, inkludert dashpute, bindestangsendene og noen uforklarlige "suspensjonsarbeid".

1990 Suzuki Alto Works

For en rekke grunner, inkludert vårt store, brede veisystem, ble Japans pint-store Kei-biler aldri solgt i USA. Det er noe synd, som segmentet står for noen av de vakreste og merkeligste hetmikroker som noensinne er bygget. Case in point: denne Suzuki Alto Works for salg i Chicago.

Ifølge noteringen er dette den uvanlige all-wheel-drive-varianten, drevet av en 0,6-liters (660cc) turboladet tre-sylinder med 110 hk og styrt av en kortkast med fem-trinns manuell girkasse. Bilen har blitt mildt oppgradert og har nå et tilpasset avgassystem og turbo timer.

1986 Ford Bronco II

Vi er store suckere for rene terrengavhengige gjenstander, som denne 1986 Ford Bronco II fra Akron, Ohio, som for øyeblikket er i ferd med å finne på eBay. Det er noe forbløffende om et slitesterkt verktøy som en Jeep eller Blazer som overlevde langt lenger enn den burde ha, spesielt når den presenteres i en slik stellar tilstand.

De kort ebay notering hevder at dette er en en-eier bil, og fra utseendet av ting og den lave, 96.000 kilometer lange kilometertelleren, er vi tilbøyelige til å tro det. Det er ikke klart om den søte oransje stripen over den nedre beige rocker trimmen er original, men det er så 1980-tallet, vi vil overse det.

Disse var ikke de beste SUVene da, men for en billig, lav-bekymringsløsere for et fjellopphold, er dette perfekt ..

1986 Toyota Camry Turbodiesel

Så du vil ha noe rent eller uklart fra denne epoken, men den nevnte Bronco er også 'Murica og Alto er for liten. Visst, vi forstår det - møte 1986 Toyota Camry Turbodiesel.

For de som var rundt for å se en diesel Camry for salg i USA, vil denne inkluderingen få dem til å riste på hodet. For oss som tenker på Toyotas evige midsizer som utelukkende pakker en bensindrevet I-4 eller V-6, er denne turbodieselboksen et sjokk.

Mens oljebrenneren ble solgt utenlands i senere generasjoner, fikk vi bare diesel til den første genen, noe som gjør dette litt sjelden.

1989 Shelby CSX VNT

Glem den nåværende mengden varme luker - kompakte ytelsesbiler fra 1980-tallet og 1990-årene var den kuleste måten å ha det gøy uten å deflater bankkontoen din. Shelby spesielt laget et navn for seg selv i den kompakte verden, først med Omni GLHS og deretter med CSX vi ser her.

Stripe bort Shelby-sminke og bølgende karosseri, og du finner beinene i en turboladet og intercooled Dodge Shadow / Plymouth Sundance. Etter at Shelby jobbet med sin magi, satte CSX '2,2 liter turbo-fire en respektabel 175 hk og 175 lb-ft av dreiemoment, klatret til 205 lb-ft av dreiemoment i de senere "VNT" -bilene takket være banebrytende variabel geometri turbo skovler som tillot en tykk kraft kurve.

Denne CSX VNT er et rent, uten frills eksempel som ser mest ut. Vi vil foretrekke bilturen på fabrikkhjulene, men ettermarkedet legeringer ser ikke så ille ut. Bare 500 av disse VNT-bilene ble laget, og få har overlevd tidens ravages.