Introducing Your Dog to a New Dog

Introduserer hunden din til en ny hund

Så du har bestemt deg for å legge til en hund til din husstand. Det kan ha vært en tøff beslutning, men du fant den riktige hunden. Gratulerer! Nå er du forpliktet til å få det til å fungere. Det er viktig å starte ting ut og gi hundene riktig innføring. Da kan det ta uker for de to hundene å bli vant til hverandre. Slik presenterer du din nye hund til din nåværende hund.

Begynn på nøytral territorium

De første gangene din nåværende hund møter og samhandler med den nye hunden, er det best å være på nøytral territorium.

Dette fungerer best hvis du har hjelp av en annen person, men du kan fortsatt gjøre det alene. Ta hundene (separat) til et nøytralt sted som parken. Pass på at det ikke er andre hunder rundt, da dette vil være distraherende. La hundene møte hverandre gjennom en barriere om mulig, som et gjerde. Unngå å ha dem i bånd, som å trekke i båndet, kan øke angst og til og med følelser av aggresjon.

Hold disse interaksjonene lyse og positive. Dette betyr at du skal være rolig, avslappet og opptatt. Belønn hundene for å være avslappet og optimistisk. Se kroppsspråk tett. Hvis du opplever tegn på angst eller over-spilt oppførsel, er økten over. Hvis hundene forblir rolige, kan du til slutt la dem møte uten barrieren. Bare husk å skille dem fra det første tegn på spenning. Pass også på at spill ikke blir for intens, da dette raskt kan bytte til kamp.

Hold dem adskilt

Når de to hundene er i ditt hjem, er det viktig at de holdes adskilt til de har blitt akklimatisert med hverandre.

Hundene bør ha kasser eller rom som hindrer dem i å se hverandre. De skal mates i separate områder. Hver hund bør få tilstrekkelig oppmerksomhet fra deg bort fra den andre hunden. Dette inkluderer treningsøkter, som bør være hyppige.

Som hundene blir mer vant til hverandre i sine nøytrale territoriumsmøter, kan du tillate dem å se mer av hverandre i ditt hjem.

Dette er en god tid å sette opp baby porter. Belønn hver hund for rolig, avslappet oppførsel rundt den andre hunden.

Overvåk alle interaksjoner

Du kan aldri være i stand til å stole på disse to hundene alene sammen, og det er greit. Selv om mange hunder til slutt kan stå alene, bør du ikke la dette skje lenge (minst de første månedene). Når du kommer til det punktet der hundene er klare til å samhandle fritt i hjemmet ditt, må du være sikker på at du er der for å overvåke. Vær oppmerksom på kjemi og kroppsspråk, skille hundene om du er i tvil. Gjør alltid ditt beste for å forbli rolig og optimistisk. Pass på at det er mange leker å gå rundt, men fjern de lekene hvis de blir spenningskilden mellom hundene. Du kan til slutt mate hundene i samme rom så lenge de ikke begynner å kjempe for denne verdifulle ressursen.

Vær tålmodig

Ingen to hunder vil ha det samme forholdet. Din nåværende hund og din nye hund kan bli beste venner innen få dager. Eller kanskje de bare lærer å leve med hverandre etter mange, mange måneder. Sjansene er at hundene dine vil falle et sted i midten. Det vil nok ta noen uker for dem å akseptere hverandre, så kanskje måneder for å bli betroede følgesvenner til hverandre.

Det vil trolig være noen maktkamp, viser av sjalusi og andre uønskede utvekslinger. Dette er helt normalt da hundene er å finne ut sine steder og teste hverandres grenser. Den bearbeidede kan være litt som søsken rivalisering. Hvis ting ikke går bra, betyr det ikke at det aldri vil. Bare ta det tilbake et skritt og vær tålmodig.