How to get rid of under eye circles

Hvordan bli kvitt under øye sirkler

"Wow, er du ok? Du ser sliten ut! "Vi har alle hørt det. Det bekymret, men litt støtende spørsmål. Ja, alt er bra, og ja, jeg er ganske sliten. Som en opptatt mamma av to og gründer har øye sirkler blitt en del av mitt daglige utseende, akkurat som yoga bukser og toppknuter. Så jeg var spesielt spent på å snakke med hudlærere og skjønnhetseksperter om deres beste tips for å dytte dem under øyesirkler.

Mens jeg ikke vil melde meg på operasjon helst snart, er det nok av andre enkle og billige ideer til å se mer ungdommelig og forynget.

Kjenn årsaken

For det første er det nyttig å vite hva som forårsaker dine øye sirkler. Når du vet årsaken, blir det lettere å finne den riktige løsningen. New York oculoplastic kirurg Dr. Brett Kotlus, MD fortalte meg at de irriterende under øyesirkler er den vanligste årsaken til at pasientene kommer til sin praksis. "De vanligste årsakene til øye sirkler er utstikkende under øyefett pads og under øye fett tap eller hollowing (også kalt tårer trough)," forklarte han. Disse fete padsene kan stikke ut og kaste en skygge rundt øynene. Folk som har under øyefett pads har vanligvis dem på grunn av genetikk. Ta en titt på foreldrene dine og besteforeldre. Hvis de hadde mørke eller utstikkende under øyesirkler, er det mest sannsynlig hvor dine kommer fra.

Alder er alltid en faktor

Dessverre, hvis du ikke er begeistret med dine øye sirkler, går de ikke overalt naturlig. De forverres egentlig når vi alder. Når vi blir eldre, mister vi fett i våre ansikter. Når det skjer, kan de fete padsene under øynene se mer uttalt, noe som gjør oss til å se enda mer sliten ut.

"Når vi blir eldre, mister vi fett i ansiktet sammen med bein," forteller Dr. Jill Waibel, eieren av Miami Dermatology and Laser Institute. "Dette fører til depresjon og nedsunket utseende i ansiktene våre."

Du har kanskje også lagt merke til denne effekten hvis du noen gang har gått ned i vekt. Å miste fett i hele kroppen betyr mindre fett i ansiktet ditt, noe som gir et eldre utseende.

Fokus på forebygging

Helse- og skjønnhetsekspertene jeg snakket med hadde en rekke måter å kvitte seg med under øyesirkler, men de var enige om en ting: det er lettere å hindre dem enn å behandle dem. "Den beste måten å forhindre under øyesirkler, er å konsekvent bruke en revitaliserende øyebehandling," fortalte Chalet Cosmetics medstifter Andrea Rodriguez meg. "Og selvfølgelig å være sikker på å få rikelig med hvile og drikke mye vann." Rodriguez anbefaler å bruke en anti-aging krem som Chalet Green Apple Eyes hver dag. En god øyekrem bør gi huden næring og fuktighet det trenger for å opprettholde elastisiteten.

Søvn vil hjelpe

Grunnen til at vi hater vår under øye sirkler er fordi de får oss til å bli sliten. En av de enkleste måtene å forbedre posene dine er å ikke være sliten for en gang. Det betyr at det er avgjørende å få nok av restorativ søvn.

"Få din skjønnhet hvile," sa eieren av Blu Skin Care, LLC Zondra Wilson, til meg. "Det er ikke helt klart hvorfor ikke nok søvn resulterer i mørke sirkler under øynene, men søvnmangel har en tendens til å få huden til å bli blekere (og dermed øke mørkets utseende under øynene), og reduserer sirkulasjonen."

Og mens du får din restorative søvn, prøv å doble opp på putene dine. Når vi lyser flat hele natten, væsker bassengene under øynene våre. Hvis du sover i en liten helling, drenerer den væsken ned og vil ikke boble så mye.