5 Mistakes You Might Be Making When It Comes to Oily Skin

5 feil du kan gjøre når det kommer til fet hud

Hvis du er en av de som har fet hud, vet du alt for godt om T-sone problemer, skinnende flekker og en automatisk aversjon til et produkt som ikke sier matt. Det er et felles slag, men en som de fleste - vent på det - takle helt feil. "Det er mange misforståelser når det gjelder å håndtere fet hud," sier Omaha, NE, dermatologen Joel Schlessinger, MD. "Sannheten er at huden din er mest sannsynlig fet fordi den er dehydrert. Hud overkompenserer for dehydrering ved å produsere mer olje. Så alle tingene du tror hjelper til med å løse det, sannsynligvis bare gjør det verre. "

Myte 1: Hvis du overrenser, kan du kutte på olje.

En vanlig feil som fet hudtyper har en tendens til å gjøre, er forurensende å fjerne huden av sine naturlige oljer. "Overrensing kan faktisk føre til overproduksjon av olje," sier Dr. Schlessinger. Fortsatt ikke fornuftig? Tenk på hva som sannsynligvis er det motsatte av det du tror: "Når huden føles dehydrert, produserer den mer olje for å gjøre opp for det som går tapt. Denne økningen i oljeproduksjonen kan føre til enda mer skinn, for ikke å nevne tilstoppede porene og breakouts. "

Myte 2: Hvis du har fet hud, trenger du ikke å bekymre deg for dehydrering.

Ifølge Coral Gables, FL, dermatologen Janice Lima Maribona, betyr det at du har fet hud ikke at huden din ikke kan oppleve dehydrering eller overflatetørhet. "En ting har ingenting å gjøre med den andre. Hydrering av huden er svært viktig for å fylle vann tilbake i huden - det går for alle hudtyper. "

Myte 3: Oljeskinn bør hoppe over fuktighetskrem.

Folk som har fet hud, antar ofte at de ikke trenger fuktighetskrem. "Hver hudtype kan dra nytte av en fuktighetskrem i deres daglige hudpleierutine. Det kan virke counterintuitive, men fet hudtyper trenger fuktighetskrem både dag og natt for at deres hud skal være frisk og balansert, sier Dr. Schlessinger. Så hva er best å bruke? Dr. Lima Maribona anbefaler noen form for fuktighetskrem (gel, krem eller lignende), så lenge det er vannbasert og oljefritt. "Jeg liker også ingrediensen bisabolol. Det er en olje som ekstraheres fra kamille og fungerer som et hudpleiemiddel og har anti-irriterende, antiinflammatoriske og anti-mikrobielle egenskaper. Det reduserer også tørrhet og gjør huden myk. "

Myte 4: Solen kan hjelpe.

Solen har evnen til å tørke ut ting, så som standard bør den gjøre det samme for fet hud, ikke sant? "Ikke bare er dette helt falskt, det er også farlig," sier Dr. Schlessinger. "Ingen mengde sol eksponering er bra for huden. Solen kan gi huden din en tørrere følelse midlertidig, men huden din vil igjen se dette som dehydrering og produsere mer olje ganske raskt for å gjøre opp for det. "

Myte 5: Og så kan hoppe solkrem.

Dr. Schlessinger sier at mange oljeskinnsytere tror solkrem er for tung for dem. "Med nye fremskritt i hudpleieformler, er det virkelig en solkrem for hver hudtype. Alle bør bruke solkrem hver eneste dag, regn eller glans, "tilføyer han. "I likhet med fuktighetskremer bør de med fet hudtype lete etter en solkrem som er lett og oljefri med mattende egenskaper. Hvis du ikke finner en formel eller tekstur du liker, fortsett å lete. Husk at den beste solkremet for din hudtype er den du faktisk skal ha på deg. "